Manifestomuz

Antik dönemden bu yana insanlar, meydana gelen olaylar hakkında bilgi sahibi olmayı arzulamaktadırlar. Bu nedenle Roma’da Acta Diurna (M.Ö. 131) ile başlayan süreç, Çin’de Kai Yuan Za Bao (713) ve Almanya’da da Avisa Relation Oder Zeitung (1605) ile devam etmiştir. Bu başat haber kaynaklarının yanı sıra onlarca daha resmî, özel ya da yarı resmî haber kaynağı, dünyanın muhtelif coğrafyalarında insanlara meydana gelen vakalar hakkında bilgi vermiştir.

Günümüzde artık kitle iletişim aygıtlarının gelişmesi, haber verme hadisesinin de çehresini tamamen değiştirmiştir. Bu bağlamda Nijer’de vuku bulan bir olay, saniyeler içerisinde Kanada’daki okuyucular tarafından öğrenilebilir hâle gelmiştir. Hız faktörünün bu denli gelişmesinin yanı sıra habercilikte asla değişmeyen güvenilir ve tarafsız olma düsturları da bulunmaktadır.

Âtî Haber Ajansı (AHA) olarak, mevcut koşullar altında hem hızlı hem güvenilir hem de tarafsız olma gayesiyle beynelmilel bir haber kaynağı olarak yayın hayatımıza başladık. Gayemizin yorumsuz ve doğru haber aktarımı olduğunu ifade ederek, ülkemizde mevcut haber kaynağı hususundaki büyük boşluğu dolduracağız.

Haber ajansının ismi olan Âtî, sözlük mânâsıyla gelecek kavramını karşılamaktadır. Bu ismin tercih edilmesinde iki önemli sebep bulunmaktadır. Birincisi, gelecek kavramıyla hızlı haber akışının sağlanacağını vurgulamak, ikincisi ise klasikleşmiş sansür, otosansür ve taraflı yayıncılığı reddederek geleceğin haber ajansını inşa etmektir.

Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.

Mustafa Kemal Atatürk

Giriş Yap

Âtî Haber Ajansı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!